Federació d'Entitats d'Assistència a la Tercera Edat

Experiències a Suècia

VISITA A CENTRES I INSTAL·LACIONS D’ATENCIÓ A PERSONES GRANS D’ESTOCOLM, SUÈCIA

Els dies 4, 5 i 6 d’octubre de 2018, una nodrida representació de centres de la FEATE (28 persones vinculades a 14 centres) vàrem desplaçar-nos a Estocolm, Suècia, a l’objecte de conèixer experiències en l’atenció de persones grans.

La visita va ser possible gràcies a la magnífica organització del viatge per part de la Sr. Rosa Montlló, treballadora social vinculada a la Fundació Santa Susanna de Caldes de Montbui, a la que agraïm la seva dedicació i el seu bon fer, tant en l’organització com en l’acompanyament durant l’estada.

Vàrem tenir l’oportunitat de visitar dos centres d’acolliment residencial i d’entrevistar-nos amb la directora d’un servei d’atenció domiciliaria.

Durant l’estada vam constatar que la legislació, la organització i les condicions funcionals dels centres i serveis que visitàrem tenen unes diferències evidents amb el sistema del nostre país, però malgrat aquestes diferències la experiència va ser molt inspiradora per a tots els participants. Per altra part, també va servir per constatar que la línia de treball que moltes de les nostres entitats hem emprès en situar a l’usuari en el centre de la nostra atenció està alineada amb com s’entén l’atenció en aquell país.

El grup de participants ens hem emplaçat a fer una trobada per presentar una valoració de la experiència i compartir-la amb persones/entitats que no van participar del viatge.